اختلال یادگیری و 10 علامت مشخصه آن

اختلال یادگیری چیست؟ انواع آن کدام است؟ علایم آن چیست؟

اصطلاح اختلال يادگيری کودکان و نوجوانانی را توصیف می نماید که دارای ناتوانیهای یادگیری ویژه و بخصوصی هستند. دانش‌آموزانی که درای مشکلات و اختلالات یادگیری هستند به شیوه های معمول آموزش جواب نمی دهند. این کودکان مبتلا نیازمند شیوه‌های خاص آموزشی هستند. اختلالات یادگیرینشان دهنده مشکلات ویژه ای در دستگاه عصبی شخص است و با هوش کودک و یا تلاش های والدین برای تربیت درست کودک مرتبط نیستند.

تعریف ساده ای از اختلال یادگیری وجود دارد که می گوید:

اختلال یادگیری
گفتار درمانی آنلاین تبریز مانند جلسات حضوری بصورت فرد به فرد اجرا می شود.

مطالعات نشان می دهد که نورونهای مغزی فرد مبتلا به اختلال یادگیری اتصالات متفاوتی را دارند. وجود تفاوت در اتصالات عصبی باعث تفاوت در دریافت و پردازش اطلاعات فرد مبتلا  می گردد. این اختلال  باعث مشکلات  خواندن، نوشتن، هجی کردن و حل کردن مسائل ریاضی میشود.

اختلال یادگیری روی توانایی ساماندهی و فراخوانی اطلاعات، صحبت کردن و گوش دادن تاثیر منفی میگذارد اختلال یادگیری سبب مشکل در خاطرات کوتاه مدت و بلند مدت فرد می گردد. اصطلاح اختلال یادگیری در طیف وسیعی از چالش های یادگیری کاربرد دارد. اختلال یادگیری شامل مشکلات یادگیری ناشی از مشکلات بینایی یا شنوایی یا دیگر مشکلات ثانویه  نمی شود.

افراد مبتلا  معمولا دارای هوش متوسط و بالاتر از متوسط هستند.افراد مبتلا ممکن است در تولید و تلفظ صداهای گفتاری مشکل داشته باشند و به اختلالات صداهای گفتاری و اختلالات زبان مبتلا باشند. البته با دریافت خدمات گفتار درمانی، کاردرمانی، روانشناسی، آموزش و حمایت های لازم، می توان این اختلاف را به حداقل رساند تا مهارت های آن ها فرصت ظهور پیدا کند.

دانش آموزی که دارای ناتوانی یادگیری است چه ویژگی‌هایی دارند؟

اختلال خواندن
  •  بهره هوشی آنها متوسط و بالاتر است.
  • حواس مختلف آنها  (بینایی و شنوایی و…) سالم است.
  •  پیشرفت درسی و عملکرد تحصیلی آنها با توجه به سن و هوش ضعیف است.
  • مشکلات زبانی آنها دارای  اختلال زبان درکی و یا بیانی، وارونگی کلمات است
  • به موضوعات و سوالاتی که پرسیده می شود  پاسخ‌های نامربوط می‌دهد.
  • به علت کمبود توجه و حواس پرتی جزییات مهم را فراموش می‌کنند.
  • در حرکات خود دست‌ و پا چلفتی هستند و هماهنگی چشم و دستشان ضعیف است.
  • اعتماد به نفس آنها پایین بوده و در زمینه‌های تحصیلی و آموزشی به  دلیل اختلال یادگیری  انگیزه‌ زیادی ندارد.
  • با تاخیر فعالیت‌های آموزشی و درسی را انجام داده و تکالیف و فعالیتهای آموزشی آموزشی را به سختی انجام می دهند.
  • حافظه ضعیف دارند و مطالب را زود فراموش می‌کند.

اختلالات یادگیری کی خود را نشان می دهد؟

علل شایع اختلال خواندن

مشکلات  خواندن، نوشتن و  ریاضی در طول سالهای مدرسه بروز می کنند. علائم و نشانه ها معمولا هنگام تحصیل و مدرسه  تشخیص داده می شود. برخی از مبتلایان به ارزیابی و دریافت خدمات مراجعه نمی کنند و مشکل آنها تا دبیرستان و بزرگسالی تشخیص داده نمی شود. برخی افراد  دچار اختلالات یادگیری  هرگز  به مشکل خود پی نمی برند. آنها معمولا هرگز نمی دانند که چرا  با آموزش مشکل دارند و چرا در مشاغل خود و یا در رابطه با خانواده و دوستانشان مشکلاتی دارند.

اختلالات  یادگیری  با مشکلات یادگیری  ناشی از اختلالات بصری، شنوایی یا حرکتی نباید اشتباه گرفته شوند. این اختلال را  باید از مشکلات ذهنی، اختلالات عاطفی؛ و فرهنگی یا اقتصادی تمییز دهیم. افراد دارای اختلال یادگیری  ازبهره هوشی بالا و یا متوسط برخوردار هستند. بین توانایی فرد و دستاوردهای واقعی او اختلاف وجود دارد.  به همین دلیل  اختلالات یادگیری به عنوان “اختلالات پنهان” هم نامیده می شوند:

فرد، فردی “طبیعی”  و هوشمند است، اما نمی تواند سطح مهارت مورد انتظار در سن خاص را نشان دهد.ناتوانی در یادگیری به طور کامل درمان نمی شود شود و یک چالش مادام العمر است. با حمایت و مداخله مناسب در کاردرمانی و گفتاردرمانی، افراد دارای اختلال در یادگیری می توانند در مدرسه، در محل کار، در روابط و در جامعه موفق شوند.

در قانون فدرال، تحت قانون آموزش افراد معلول (IDEA)،  اصطلاح “اختلال خاص یادگیری” است که یکی از 13 دسته از معلولیت تحت حمایت قانون به شمار می آید. “ناتوانی های یادگیری” یک اصطلاح “چترمانند” است که تعداد دیگری از اختلالات یادگیری خاص را شامل می شود، مانند اختلال خواندن و اختلال نوشتن .

همکاران ما در مرکز جامع گفتاردرمانی و کاردرمانی تبریز یاشام و مرکز آموزش و توانبخشی اختلالات یادگیری یاشا با ارزیابی دقیق و علمی در بهترین مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی تبریز درخدمت شما هستند.

برچسب ها