کاردرمانی پارکینسون با 4 روش

کاردرمانی پارکینسون

کاردرمانی پارکینسون یکی از راههایی است که به این بیماران کمک میکند. بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) به اختصار PD است. اختلال پیش‌رونده، مخرب و درازمدت دستگاه عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند.

اگر شما هم چنین مشکلی را دارید می توانید از متخصصان گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام به صورت رایگان مشاوره بگیرید. با ما تماس بگیرید.

علایم و نشانه های بیماری و کاردرمانی پارکینسون


نشانه‌های این بیماری معمولاً آرام و به‌تدریج ظاهر می‌شوند و با پیشرفت بیماری، علائم غیرحرکتی نیز بروز می‌کنند. آشکارترین نشانه‌های این بیماری عبارتند از لرزش، خشکی بدن، آرام‌شدن حرکات و دشواری در راه‌رفتن.
نشانه‌های شناختی و رفتاری این بیماری نیز در اغلب افراد معمولاً به شکل افسردگی، اضطراب و فقدان علاقه و هیجان بروز می‌کند. در مراحل پیشرفته بیماری پارکینسون، بعضاً زوال عقل نیز شایع است. فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است مشکلاتی در خوابیدن و سیستم حواس خود نیز تجربه کند.


مشکلات بیماران پارکینسون


اگر پارکینسون دارید، ممکن است انجام برخی از کارهای روزمره و فعالیت هایی که قبلاً به راحتی انجام می دادید، برای شما دشوارتر باشد. دستورالعملها می گوید که افراد مبتلا به این بیماری باید بلافاصله پس از تشخیص، به یک کاردرمانگر که تجربه کار با افراد مبتلا به پارکینسون را دارد، مراجعه کنند و از کاردرمانی پارکینسون استفاده نمایید.

آنها می‌دانند که توانایی انجام فعالیت‌های روزانه می‌تواند برای سلامتی و احساس خوب بودن شما بسیار مهم باشد. کاردرمانی می تواند راه‌های مختلفی را به شما نشان دهد تا یک کار دشوار را آسان‌تر انجام دهید، یا در مورد استفاده از تکنیک‌ها، ابزارها، یا تجهیزات و فناوری‌های جدید در جایی که به آن‌ها نیاز دارید به شما کمک کند.


یک کاردرمانگر استراتژیهایی را شناسایی می کند که به شما امکان می دهد به انجام فعالیتهایی که برای شما مهم هستند ادامه دهید. هر فرد مبتلا به پارکینسون بر اساس علائم و پیشرفت بیماری خود و همچنین سبک زندگی فردی، علایق، اولویتها و اهداف متفاوتی خواهد داشت.


چه برای یک ماه یا 20 سال با بیماری پارکینسون زندگی کرده باشید، یک کاردرمانگر تلاش می کند تا راه هایی را بیابد تا نقاط قوت شخصی شما را با فعالیتها و محیطی که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می کند، مطابقت دهد.


نکاتی برای تقویت هماهنگی دست در کاردرمانی پارکینسون


ما در تمام طول روز از دستان خود در تمام فعالیت ها استفاده می کنیم. افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است متوجه تغییراتی در سهولت انجام حرکات دست و انگشت شوند. یک کاردرمانگر می تواند به ارزیابی و ارائه توصیه هایی برای بهبود هماهنگی دست کمک کند، از جمله:


به طور مرتب دست و انگشتان خود را در کاردرمانی پارکینسون ورزش دهید


در تمرینات دستی لذت بخش و محرک، مانند باغبانی یا بافندگی شرکت کنید. از مسواک، برس مو، ظروف نقره و ابزار نوشتاری با دسته های بزرگتر استفاده کنید. از هر دو دست در کارها استفاده کنید – یک دست را بر دیگری ترجیح ندهید
برای مواقعی که استراحت خوبی دارید و داروها به خوبی کار می کنند، کارهایی را که نیاز به کنترل بیشتر دست دارند، برنامه ریزی کنید.


درمانگر خود باشید کاردرمانی پارکینسون به شما کمک می کند.


کدام فعالیت ها برای شما مهم تر است؟ هنگامی که پاسخ دادید، استراتژی های زیر را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای هر فعالیت برای شما مناسب است.


از نقاط قوت شخصی خود برای کاردرمانی پارکینسون استفاده کنید


چگونه می توانید مهارتهای خود را بر روی نقاط قوت خود بسازید و محدودیت های خود را به حداقل برسانید؟ برای مثال، اگر قدرت کمک به کودکان برای لذت بردن از خواندن را دارید، می‌توانید این قدرت را با خواندن برای نوه‌هایتان، با گوش دادن به آنها در حین خواندن یا با انجام یک بازی خواندن که هم تخیل شما و هم تخیل آنها را تحریک می‌کند، تمرین کنید.


یکی از نقاط قوت شما ممکن است مهارتهای تفکر باشد در کاردرمانی پارکینسون از آن استفاده می شود.

یکی از مهارتهای تفکر این است که قبل از انجام، آن فعالیت را تصور کنید. به عنوان مثال، تصور نوشتن بزرگ در واقع می تواند به شما در نوشتن بزرگ کمک کند. یکی دیگر از مهارتهای فکر کردن، صحبت کردن با صدای بلند است. هنگام شانه زدن موهایتان، سعی کنید برای جلوگیری از افتادن شانه، بگویید «نگه دار و شانه کن».


مطمئن شوید که در حال ورزش هستید کاردرمانی پارکینسون آنرا برای شما آسان می کند.

بهبود قدرت، تعادل و استقامت از طریق ورزش از مشارکت شما در انواع فعالیت ها حمایت می کند. خواه رقصیدن باشد یا راه رفتن به خانه همسایه، یک راه لذت بخش برای ورزش پیدا کنید
در آخر، مثبت باشید. به جای «سعی خواهم کرد…» فکر کنید، «من انجام خواهم داد…» و ممکن است موفق تر باشید.
محیط خود را تغییر دهید


نگاهی به محیط خود بیندازید و از کاردرمانی پارکینسون استفاده ببرید.

چگونه می توانید محیط اطراف خود را برای حمایت از فعالیت انتخابی خود وفق دهید؟ آیا یک محیط فیزیکی یا اجتماعی متفاوت برای فعالیت، یا اشیاء و ابزارهای مختلف کمک خواهد کرد؟ با مبلمانی که به راحتی چیده شده اند فضایی آرام ایجاد کنید تا فعالیتها را آسان تر کنید. به وسایل تطبیقی مانند صندلی وان برای ایمن‌تر کردن دوش گرفتن یا از بالشتک چرخان صندلی در ماشین برای آسان‌تر کردن ورود و خروج استفاده کنید. علاوه بر این، به محیط اجتماعی فکر کنید و مکان هایی را انتخاب کنید که مردم نیازهای شما را درک کنند.

فعالیتها را با استفاده از کاردرمانی پارکینسون تطبیق دهید


از کدام فعالیت‌ها لذت می‌برید و چگونه می‌توانید آن فعالیت را تطبیق دهید تا مطمئن شوید که همچنان می‌توانید آن را انجام دهید؟ به عنوان مثال، اگر عاشق پخت و پز هستید، شاید دستور العمل های پیچیده را با دستور العمل های ساده تر جایگزین کنید.


برای شروع، اهداف خود را بنویسید یا با صدای بلند برای خود یا شخص دیگری بگویید. سپس بپرسید آیا راه‌هایی برای ساده‌سازی یا اصلاح فعالیت وجود دارد؟ به عنوان مثال، اگر عاشق گلف با دوستان هستید، اما اکنون آن را چالش برانگیز می بینید، از خود بپرسید که آیا گلف مورد علاقه شماست یا معاشرت با آن؟ بر اساس پاسخ شما، آیا می توانید دوستان خود را ملاقات کنید تا بعد از اتمام دور خود، لقمه ای بخورید؟ آیا می توانید نه سوراخ را به جای 18 بازی کنید؟ آیا می توانید به جای پیاده روی در زمین از چرخ دستی گلف استفاده کنید

در نهایت، هر بار روی یک فعالیت تمرکز کنید. پارکینسون می تواند انجام چند کار را دشوار کند. اگر کسی در حین غذا خوردن با شما صحبت می کند، به او بگویید که به محض اینکه غذای خود را تمام کردید به گفتگو ادامه خواهید داد.

برچسب ها