کاردرمانی

کاردرمانی ذهنی، جسمی، حسی، حرکتی در تمام گروههای سنی

کاردرمانی

ارایه بهترین خدمات کاردرمانی کودک و بزرگسال بصورت حضوری و آنلاین در تبریز

کاردرمانی کودکان

کاردرمانی کودکان

کودکان برای زندگی موفق در آینده نیاز دارند که در همه ابعاد مهارتی مانند جسمی، ذهنی، حرکتی، شناختی و روانی رشد کامل و همه جانبه ای را داشته باشند.  در بخش کاردرمانی کودکان یاشام در تبریز روی بهبود و تقویت این مهارتهای کودکان کار می شود.  همکاران فوق تخصص یاشام  مهارتهای حسی، حرکتی، ذهنی، جسمی، کودکان را اصلاح و تقویت می نمایند. درمانگران یاشام روی تواناییهای حسی کودکان مانند بیش حسی یا کم حسی پروتکلهای درمانی را اجرا می نمایند. در این بخش  یاشام  مهارتهای تاخیر رشدی حرکتی نوزادان و کودکان و مهارتهای حرکتی آنها تقویت می گردد تا کودکان بتوانند از آزمون سنجش تحصیلی در بدو ورود به مدرسه و مهارتهای نوشتاری برای ورود به مدرسه عبور نموده و تحصیل کامل و بی نقصی را تجربه نمایند.

کاردرمانی بزرگسالان

کاردرمانی بزرگسالان

در بخش کاردرمانی بزرگسالان یاشام متخصصان  یاشام  مهارتهای مختلف آسیب دیده بزرگسالان را ارزیابی و درمان می نمایند. افراد مبتلا به بیماریهای نورولوژیک مانند پارکینسون، سکته مغزی، ام اس، ضایعات نخاعی و مغزی آسیب و نقصهایی را در مهارتهای زندگی روزمره خود تجربه می نمایند که همکاران فوق تخصص  یاشام با آخرین و مدرنترین تجهیزات و روشهای درمان به بهبود این افراد کمک می نمایند.  متخصصان این مرکز  بهترین رویکردهای شناختی، جسمی، حرکتی، حسی و ذهنی را  روی افراد مبتلا به بیماریهای نورودجنرتیو  مانند دمانس، آلزایمر، افسردگی، مانیا، اسکیزوفرنی، اختلالات خواب، اختلالات خلق و اختلالات شخصیت به کار می گیرند تا مشکلات آنها را برطرف نمایند.

کاردرمانی ذهنی کودکان

کاردرمانی ذهنی

انسانها برای عملکرد صحیح و زندگی راحت نیاز به مهارتهای ذهنی بی نقص و کامل در حیطه هایی مانند توجه و تمرکز حافظه و حل مسئله دارند. در بخش  کاردرمانی ذهنی یاشام  کاردرمانگر روی مهارتهای شناختی و ذهنی فرد کارمی کند. مهارتهای ذهنی مانند توجه سطح بالا و پایین ، مهارت حل مسئله، مهارتهای حافظه بینایی و شنیداری و حافظه کاری جهت پردازش هرچه بهتر و تسهیل یادگیری استفاده می گردد. همکاران فوق تخصص مرکز یاشام با ارزیابی دقیق و علمی به همراهی تیمی از متخصصان گفتار درمانی و روانشناسی سطوح مختلف تواناییهای کودک را بررسی می نمایند و بعد  با توجه به  نیازهای مراجع برنامه ارزیابی، مشاوره و درمان لازم را ارایه می نمایند. در این گروه می توان به گروه کودکان کم توان دهنی، تاخیرات رشدی، سندرم رت، او سی دی، سی دی دی، ان او اس، طیف اتیسم، بیش فعالی، وسواس فرکری و غیره اشاره نمود

کاردرمانی حسی کودکان

کاردرمانی حسی کودکان

انسانها از طریق به کارگیری حواس مختلف خود با دنیا تعامل نموده و یاد می گیرند. داشتن حواس بی عیب و نقص در  رشد طبیعی انها اثرات بسیار مهمی را روی رشد و یادگیری انسانها دارد. بنابراین  کاردرمانی حسی در تقویت یادگیری کودکان نقش بسیار مهمی را بازی می کند. حواس بینایی، شنیداری، لمسی، وستیبولار، چشایی، بویایی، حس لمس سطحی و حس عمقی و حتی حس اینتروسپشن نقش بسیار مهمی را در یادگیری انسانها و کاربرد این یادگرفته شده ها  دارد. عملکرد نادرست و یا ناقص این حواس اعم از بیش حسی، و یا کم حسی نقش بسیار مهمی را در عدم یادگیری کودک یا یادگیری غلط کودک دارد. همکاران فوق تخصص  مرکز یاشام با آخرین تجهیزات و آزمونهای به روز به بررسی ارزیابی و درمان این کودکان می پردازند. طبق رویکرد یکپارچگی حسی و با استفاده از ماساژهای حسی بازیهای حسی، حرکتی، شناختی و با تجویز رژیمهای حسی اقدام به مداخلات درمانی می نمایند.

کاردرمانی ارتوپدیک

کاردرمانی ارتوپدیک

آسیبهای اسکلتی عضلانی سبب مشکلات عدیده ای در فعالیت انسانها می گردد و  کاردرمانی نقش اساسی در بهبود و توانبخشی  این بیماران دارد. برای دست یافتن به یک زندگی مستقل یاشام با جراحان ارتوپد همکاریهای نزدیکی را دارد و خدمات توانبخشی و کاردرمانی  را همراه با مراقبت از آنها ارایه می نماید.  هدف کاردرمانگر  یاشام در این بیماران ارزیابی، مشاوره و بهبود عملکرد این بیماران در محیط واقعی زندگی است.

کاردرمانی مشکلات یادگیری

کاردرمانی مشکلات یادگیری

یکی از عملکردهای اصلی و بخش مهمی از زندگی کودکان در مدرسه صرف یادگیری و مهارت آموزی می گردد و این تخصص در  درمان تاخیر رشدی کودکان نقش بسیار مهمی دارد. کاردرمانگر مرکز یاشام با ارزیابی و بررسی دقیق می تواند کمک بسیار مهمی را برای یادگیری کودکان در محیط مدرسه نماید. در این بخش روی مهارتهای توجه و تمرکز، حافظه، یادگیری، مدادگیری برای نوشتن درست و صحیح کلمات و جملات کار می شود.

ناتوانی یادگیری چیست؟

مطالعات نشان داده است که میزان شیوع اختلالات یادگیری 1 نفر از هر 10 نفر می باشد. در این مشکل ما نقایصی را در مهارتهای بینایی ادراکی، گفتار، نوشتن، خواندن، ریاضیات، گوش دادن و پردازش شنیداری مشاهده می کنیم.

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی (OT) یکی از رشته های توانبخشی است و به تمام گروههای سنی دارای مشکلات و اختلالات جسمی، حسی، شناختی، ذهنی کودکان و بزرگسالان کمک می کند. کاردرمانی OT به افراد دارای مشکل و اختال کمک می کند تا به استقلال کامل در زندگی خود دست یابند.

متخصصان کاردرمانی یاشام به مراجعان دارای مشکل و اختلال کمک می کنند تا نیازهای عاطفی، اجتماعی و فیزیکی فرد را برطرف نمایند. کاردرمانگران یاشام برای درمان اختلالات مراجعان از فعالیتهای روزمره، تمرینات یا سایر روشهای درمانی استفاده می نمایند.

کاردرمانی یا OT به بازی کودکان، عملکرد مدرسه، فعالیتهای روزانه، افزایش عزت نفس و احساس موفقیت کودکان کمک می کند.

کاردرمانی در حیطه های زیر به کوذکان کمک می کند:

مهارت‌های حرکتی ظریف را توسعه دهید تا بتوانند اسباب‌بازی‌ها را در دست بگیرند و رها کنند و مهارت‌های خوب دست خط یا رایانه را توسعه دهند.
هماهنگی چشم و دست را بهبود ببخشید تا آنها بتوانند بازی کنند و مهارت های مورد نیاز مدرسه مانند ضربه زدن به توپ و کپی کردن از روی تخته سیاه را انجام دهند.
به مهارت های اساسی زندگی مانند حمام کردن، لباس پوشیدن، مسواک زدن و تغذیه شخصی تسلط داشته باشید.
با تمرین نحوه مدیریت ناامیدی و خشم، رفتارهای مثبت و مهارت های اجتماعی را بیاموزید.
برای کمک به استقلال آنها تجهیزات ویژه ای دریافت کنید. اینها شامل ویلچر، آتل، تجهیزات حمام کردن، وسایل پانسمان و وسایل کمک ارتباطی است.

استفاده از فعالیتهای هدفمند برای درمان و افزایش عملکرد مراجعینی که در اثر آسیب یا بیماری دچار مشکل شده اند. این آسیب یا مشکل باعث مشکلاتی در عملکرد روانی، اجتماعی، رشدی و یا یادگیری فرد می شود. کاردرمانی با هدف ایجاد حداکثر استقلال، جلوگیری از ناتوانی و حفظ سلامتی به فرد کمک می کند. متخصص کاردرمانی با ارزیابی مشکل به ارایه مشاورات لازم، و درمان این مشکلات و اختلالات می پردازد.

خدمات کاردرمانی:

  • آموزش مهارتهای زندگی روزمره
  • ایجاد و توسعهٔ مهارتهای درکی، حرکتی و عملکرد یکپارچگی حس،
  • توسعهٔ مهارتهای بازی و پیش حرفه‌ای و تواناییهای اوقات فراغت، طراحی،
  •  ساختن یا بکار بردن وسایل کمکی و ارتزها و پروتزها،
  •  انتخاب وسایل نظافتی،
  • استفاده از صنایع دستی که به‌طور ویژه به منظور افزایش عملکرد طرح شده‌است،
  • توصیف و تفسیر آزمون‌ها مثل ارزیابی قدرت عضلانی، ارزیابی دامنهٔ حرکتی و نیز تطبیق محیط برای فرد معلول

شیوه های ارایه خدمات :

فردی، گروهی یا در سیستم‌های اجتماعی

کاردرمانی ذهنی:

کاردرمانگر ذهنی با توجه به بهره هوشی کودک و تواناییها و ناتوانیهای کودک برنامه هایی را برای بهبود عملکرد وی انجام می دهد.

حیطه های کاری در کاردرمانی ذهنی

  • تقویت مهارتهای شناختی مانند توجه ، حافظه ، ادراک ، تفکر انتزاعی، حل مسأله ، دستور پذیری ، تحمل کاری
  • اصلاح اختلالات رفتاری کودکان و
  •  تعمیم مهارتها به محیط بیرون

کاردرمانی ذهنی برای چه کودکانی انجام می پذیرد ؟

۱٫کودکان با نیازهای ویژه( کم توان ذهنی)

۲٫کودکان با اختلال یادگیری( دیکته، خواندن، ریاضیات)

۳٫کودکان با اختلال توجه و تمرکز

۴٫کودکان با اختلالات رفتاری( پرخاشگری، انزوا طلبی، جویدن ناخن،شب ادراری و …)

۵٫کودکان با اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه

۶٫کودکان دیرآموز

۷٫کودکان با اختلالات نافذ رشد( اوتیسم، آسپرگر)

۸٫بیماری های متابولیکی، سندرم داون و سندرم های ژنتیکی

۹٫اختلالات حسی از قبیل بیش حسی و کم حسی، عدم کاربرد یکی از اعضای بدن و انکار عضو

هدف از کاردرمانی ذهنی کودکان:

  • شناسایی ضعف های کودکان در انجام کارهای ضروری و روزمره
  • بهبود بخشیدن به توانمندیهای آنان جهت ارتقاء کیفیت زندگی
  • حضور فعال و توانای آنان در جامعه

خدماتی که ارایه می شود:

  • تقویت مهارتهای حرکتی (دویدن، پریدن از موانع، رد شدن و
  • تقویت هماهنگی حرکتی وعملکرد دستها (قیچی کردن، نوشتن، کاربرد ابزارها و…)
  • آموزش مفاهیم اولیه جهت بهبود ارتباط و حضور اجتماعی (شناخت رنگها، اعضای بدن، ارتباط فردی و …)
  • تقویت مهارتهای ترسیمی و رشد نقاشی (کاربرد قلم، نقاشی، نوشتن و…)
  • تقویت مهارتهای روزمره زندگی (استقلال در دستشویی رفتن، غذا خوردن، لباس پوشیدن و…)
  • تقویت و تسهیل مهارتهای رفتاری و سازگاری (آموزش رفتار اجتماعی، اصلاح رفتار، یکپارچگی حسی و …)
  • تسهیل ارتباط موثر با محیط (تحمل کلاس، ارتباط با همسالان، رفع رفتارهای کلیشه ای و خودآزاری و …)

مرکز آموزش و توانبحشی اختلالات یادگیری تبریز یاشام و یاشا بهترین مرکز کاردرمانی تبریز مرکزی است که به ارایه خدمات کاردرمانی می پردازد.

در مرکز کاردرمانی تبریز خدمات کاردرمانی جسمی، کاردرمانی ذهنی، کاردرمانی ارتوپدی، کاردرمانی حسی و کاردرمانی کودکان و کاردرمانی بزرگسالان ارایه می گردد.

بهترین مرکز کاردرمانی، مرکز کاردرمانی تبریز در آذربایحان و تبریز به انتخاب مراجعه کنندگان عزیز می باشد.

کاردرمانی جسمی کودکان در کاردرمانی تبریز

“کار درمانی؟ اما فرزندم کار لازم ندارد!»

همانطور که کاردرمانی به بزرگسالان کمک می کند تا در شغل خود بهتر عمل کنند، کاردرمانی به کودکان کمک می کند در زمینه های مهم زندگی خود موفق شوند.

کاردرمانی کمک به کودکان برای ایجاد مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت‌های ضروری روزانه مانند مسواک زدن، نوشتن نام یا بازی با دوستان است.

کاردرمانگرانی که با کودکان کار می‌کنند در تلاش هستند تا مشخص کنند که تاخیر یا محدودیت‌ها از کجا ناشی می‌شوند، به ویژه در زمینه‌های مهارت‌های حرکتی ظریف، مهارت‌های شناختی، رشد اجتماعی، و ایجاد روال‌های خودمراقبتی و مهارتهای یادگیری

این مهارتها با هم باعث می‌شوند که کودکان بتوانند به بزرگسالانی سالم و با عملکرد خوب تبدیل شوند.

کاردرمانگران کودکان معمولاً مدرک کارشناسی ارشد را برای کار با کودکان در هر سنی – از نوزادان تا نوجوانان – دریافت می کنند.

چرا ممکن است کودک من نیاز به مراجعه به کاردرمانگر داشته باشد؟

کودکان به دلایل مختلفی به کاردرمانگر مراجعه می کنند. و کاردرمانی خدمات مختلفی دارد.

چگونه کاردرمانگران کودکان به کودکان کمک می کنند.

کودکان دوست ندارند فقط در درمان بنشینند، بنابراین کاردرمانگران تلاش می کنند تا جلسات درمانی شبیه بازی باشد.

کودکان با شرکت در فعالیت‌های انگیزشی مانند بازی‌های رومیزی، کاردستی، و ساخت دوره‌های موانع، مهارت‌های خود را در حین سرگرمی توسعه می‌دهند!

کاردرمانگران به کودکان کمک می‌کنند تا این مهارت‌های فیزیکی، شناختی و حسی و مهارتهای بینایی حرکتی لازم را توسعه دهند تا بتوانند وظایف روزانه را مستقل‌تر انجام دهند.

درمان همچنین می‌تواند به بچه‌ها کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه در هنگام بازی با دوستان یا لذت بردن از زندگی به یک دنیای حسی غنی پاسخ دهند.

به یاد داشته باشید، گزینه های درمانی برای هر کودک و همچنین مدت زمان درمان متفاوت است.

برای سؤالات خاص در مورد فرزندتان، حتماً با مرکز کاردرمانی تبریز و مرکز اختلالات یادگیری تبریز یاشا و مرکز آموزش و توانبخشی یاشام به شماره 04133376035 تماس بگیرید.

کاردرمانی حسی در کاردرمانی تبریز

چگونه تکنیک های کاردرمانی می توانند به کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی کمک کنند

آیا کودک شما از نور، صدا، بافت یا طعم بیزار است؟

این مشکل می تواند وضعیتی به نام اختلال پردازش حسی (SPD) باشد.

اختلال پردازش حسی چیست و چه تکنیک هایی را می توان در کاردرمانی به کار برد تا به کودکان در پردازش اطلاعات حسی کمک کند؟

این راهنما به شما کمک می‌کند تا درباره اختلالات و تکنیک‌هایی که در اینجا در درمان کودکان برای کمک به کودکان برای غلبه بر مشکلات حواس خود استفاده می‌کنیم، بیشتر بدانید.

اختلال پردازش حسی چیست؟

اگر فرزند شما به تازگی تشخیص داده شده است، ممکن است هنوز اطلاعات زیادی در مورد اختلال پردازش حسی نداشته باشید.

می تواند به صورت بیزاری از تحریک حسی، مانند نورهای روشن، واکنش بیش از حد به صداها، عدم تمایل به لمس شدن و حتی مشکلات تعادل و هماهنگی ظاهر شود.

برخی از کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی ممکن است به دلیل افزایش سطح برانگیختگی به دنبال حرکت باشند که به نوبه خود می تواند بر توجه آنها تأثیر بگذارد.

درمورد حس و پردازشهای حسی پادکستهای ما را بشنوید.

هشت نوع مختلف از مسائل پردازش حسی وجود دارد:

    حس عمقی (حرکت حرکتی)

ناتوانی در درک مکان، حرکات و اعمال بدن شما.

حس عمقی کنترل حرکت و وضعیت بدن را افزایش می دهد و در عین حال اطلاعاتی در مورد نحوه حرکت شما در فضا ارائه می دهد.

    دهلیزی

بخشی از گوش داخلی و مغز، سیستم دهلیزی به پردازش اطلاعات کمک می کند تا بتوانید تعادل، هماهنگی و حرکات چشم را حفظ کنید.

    Interoception

– Interoception به این اشاره دارد که شما چه چیزی را در بدن خود حس می کنید یا “احساس می کنید”.

به این صورت است که می‌دانید گرم/سرما، گرسنه یا مریض هستید.

پنج حواس – پنج نوع دیگر به طور مستقیم با حواس مرتبط هستند، از جمله لامسه، شنوایی، چشایی، بویایی و بینایی.

اختلال پردازش حسی همیشه به تنهایی به عنوان یک اختلال در نظر گرفته نمی شود.

برخی از کارشناسان معتقدند که اختلال پردازش حسی ممکن است با اختلالات دیگری مانند اوتیسم یا ADHD مرتبط باشد.

روش درمان: درمان یکپارچگی حسی

یکی از روش‌هایی که برای کمک به کودکان برای یادگیری پردازش اطلاعات حسی استفاده می‌شود، از طریق چیزی به نام درمان یکپارچگی حسی (SI) است.

با SI، یک کاردرمانگر با قرار دادن آنها در معرض تحریک حسی به روشی ساختاریافته و تکراری … با گذشت زمان، مغز سازگار می شود و به کودکان اجازه می دهد تا احساسات را به طور موثرتری پردازش کرده و به آنها واکنش نشان دهند.”

درمانگر با فعالیت های ساده شروع می کند و به آرامی به فعالیت های پیچیده تر می رسد.

در نهایت، سیستم عصبی کودک شما به تحریک عادت می کند و به طور مناسب پاسخ می دهد.

SI به عنوان “رژیم غذایی حسی” شناخته می شود که فعالیت هایی در یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرد:

    1. درمانهای تعادلی
    2. حرکت درمانی
    3. قرار گرفتن در معرض ورودی حسی
    4. فعالیت های بدنی و محل قرار گیری

نمونه هایی از درمان SI

بیایید برخی از تمرین‌ها یا فعالیت‌هایی را که ممکن است در طول یک جلسه کاردرمانی مورد استفاده قرار گیرند، مرور کنیم. بسیاری از این فعالیت ها را نیز می توان در خانه انجام داد تا جلسات کاردرمانی را تقویت کند.

    نقاشی با انگشتان با استفاده از کرم موبر.

کاوش در سطل های حسی پر از اشیاء کوچک مانند اسباب بازی های پلاستیکی، دکمه ها، پاک کن ها، توپ های استرس، اسفنج ها، و لوله های لاستیکی.

اشیایی را در اتاق بیابید که بافت های متفاوتی دارند، مانند اقلام نرم، چسبنده، یا شیک.

بازی با  گل یا بازی با لجن.

تکه های کاغذ را پاره کنید یا نوار چسب را از هم جدا کنید.

غلت زدن، نشستن یا حفظ تعادل روی یک توپ ورزشی

پریدن در گودال توپ.

روی یک مینی ترامپولین بپرد.

به داخل انبوهی از بالش ها یا کوسن های مبل خودش را بیاندازد.

چرخیدن در یک زنجیر.

برس زدن مو با برس نرم.

با استفاده از مسواک برقی.

پابرهنه راه رفتن

آب سرد بنوشد.

حمل وزنه در طبقه بالا

غذاهای جویدنی یا ترد بخورد.

گاری را هل دهد.

تعادل سینی با دو دست.

دویدن  دور مانع

کارهای سنگین و فعالیت های مقاومتی.

تاب.

برای اینکه این یک درمان موثر باشد، توصیه می‌شود با متخصصان مرکز آموزش و توانبخشی اختلالات یادگیری یاشا و مرکز جامع گفتاردرمانی و کاردرمانی تبریز یاشام  مشورت کنید که می‌توانند یک رژیم حسی به طور خاص برای کودک شما ایجاد کند.

رژیم حسی شامل:

پرش، توپ درمانی و گرفتن حرکات یوگا است.

سپس این کار چندین بار تکرار می شود و کل جلسه حدود 10-15 دقیقه طول می کشد.

این کارها را نیز می توان 2 تا 3 بار در روز در خانه انجام داد.

چگونه می توانیم به کودکان دارای اختلال در پردازش حسی کمک کنیم

ما بر اهداف و نیازهای فردی فرزند شما تمرکز می کنیم.

مانند تمام مسائل رشد، هدف ما کمک به مستقل شدن تا حد امکان است.

در کنار مسائل پردازش حسی، ما همچنین به کودکان با تشخیص های تخصصی زیر کمک می کنیم:

    1. نارس بودن
    2. تاخیر در رشد
    3. تاخیر حرکات ظریف
    4. اختلال طیف اوتیسم
    5. فلج مغزی
    6. عدم هماهنگی حرکتی
    7. سندرم داون
    8. ناهنجاری های کروموزومی
    9. اختلالات پردازش بینایی
    10. تاخیر در یادگیری
    11. SMA

کاردرمانی ذهنی کودکان در کاردرمانی تبریز

حافظه شنیداری

دقت شنیداری

کاردرمانی بزرگسالان در کاردرمانی تبریز

کاردرمانی جسمی حرکتی بزرگسالان

اختلالات ارتوپدی در کاردرمانی تبریز

کاردرمانی اختلالات نورولوژیک در کاردرمانی تبریز

پارکینسون